Estètica dental

L’estètica dental sempre ha estat una de les prioritats de Clínica Dental Stoma. I per obtenir els millors resultats, es treballa en equip des de tots els departaments. A Stoma és fonamental mantenir i aconseguir la millor estètica i salut dental.

Estètica dental

L’estètica dental comença amb una correcta cura i manteniment de les dents i les genives. Les higienes i revisions dentals ajuden a mantenir una boca sana i alhora permet realitzar tractaments estètics des d’un blanquejament dental, un recontornejat estètic gingival, el tractament mitjançant composites de petites càries i fractures dentals, fins a la recuperació d’un somriure mitjançant carilles dentals, corones ceràmiques i implants. Tots són tractaments que requereixen l’experiència i formació d’un equip com el de Clínica Dental Stoma.

Preguntes freqüents

Què és exactament una carilla?

Una carilla o laminat ceràmic, com el seu nom indica, consisteix en una fina làmina de ceràmica que s’uneix a la dent mitjançat una tècnica d’adhesió. Gràcies als avenços en l’adhesió, els tractaments restauradors cada cop són menys invasius i a més proporcionen uns resultats estètics impecables.

Se’m veuen les fundes i no m’agrada

Les fundes que es realitzen de forma satisfactòria no s’han de diferenciar d’una dent natural, tant estèticament com funcionalment. Amb el pas del temps la geniva pot variar la seva posició tant al voltant de les dents naturals com de les fundes . Aquest desplaçament natural de la geniva es pot minimitzar amb una perfecta higiene i manteniment. Tot i així, amb els anys és possible que s’hagin de canviar les fundes per motius estètics.

Quines tècniques d’emblanquiment existeixen?

Hi ha dues tècniques d’emblanquiment:

  1. Emblanquiment a la consulta: realitzat amb gels de peròxid d’hidrogen al 20%-37% autoactivats o activats mitjançant calor o llum.
  2. Emblanquiment domiciliari: supervisat pel professional i administrat pel mateix pacient al seu domicili utilitzant gel de peròxid de carbamida al 10%- 12%.

Es poden fer combinacions de les 2 tècniques per optimitzar el resultat, sempre que el professional ho consideri oportú. Aquests productes són capaços (mitjançant l’activació per calor i / o llum especial) de desprendre molècules que es filtren a través de l’esmalt de les dents i així el seu teixit intern (dentina) , que és el que dóna color a la dent, pateix un procés d’oxidació que es tradueix en un emblanquiment dels teixits dentaris. La intensitat de l’emblanquiment dependrà de cada pacient, del seu color particular que haurà de ser estudiat per l’especialista per tal de determinar les expectatives del tractament.

Existeixen riscos per l’emblanquiment?

L’American Dental Association (ADA) , després d’un rigorós seguiment de diversos anys, assenyala que no hi ha efectes perjudicials ni per a les dents ni per a la salut degut a l’ús, fins i tot prolongat, d’aquests gels per l’emblanquiment. L’únic inconvenient que es pot presentar és sensibilitat dental durant els primers dies del tractament.

No tots els pacients es poden sotmetre a les tècniques d’emblanquiment. És important establir una cita de diagnòstic per valorar si el pacient és apte per emblanquir les seves dents.

Sota un ús correcte de les tècniques d’emblanquiment dental no s’han pogut observar danys a l’esmalt, dentina, polpa, geniva, empastaments o pròtesis. En certes persones apareix un augment de la sensibilitat que es manifesta en una hipersensibilitat dental que és reversible en 2 o 3 dies.

Si estic embarassada puc fer-me un tractament d’emblanquiment?

No. L’emblanquiment està contraindicat en embarassades, període de lactància, en diabètics o persones que pateixen malalties cardíaques i en menors de 13 anys.

Quant de temps acostuma a durar l’efecte de l’emblanquiment dental?

L’emblanquiment final obtingut romandrà invariable de 2 a 7 anys, depenent de cada pacient, de les seves dents i de la seva cura. En qualsevol cas, quan decau l’emblanquiment mai es recupera el color inicial, sempre queden més blanques. En aquest cas serà suficient un “recordatori” del tractament per recuperar el màxim emblanquiment inicial. D’acord amb l’ADA, passats 5 anys només un 20% dels casos estudiats haurien perdut lleugerament la tonalitat aconseguida. Tot i amb això, els primers dies després del tractament cal seguir una dieta blanca, és a dir aliments sense colorants: llet, arròs, pasta, peix… i eliminar en la mesura del possible els aliments que tenyeixen: café, té, tabac, vi negre, begudes com la coca-cola, curri… i s’aconsella fer un cop l’any un tractament com a recordatori per anar mantenint el resultat, és a dir, aplicar el gel al motlle per 1 hora durant 2 o 3 dies.

(34) 932 012 511Demana
cita