Endodòncia

Una endodòncia consisteix en l’eliminació del teixit pulpar malalt (infectat) de l’interior dels conductes de la dent, en la neteja i preparació dels conductes fins al final de les arrels i en reomplir i obturar completament els conductes amb un material especial.

Endodòncia

Una endodòncia serveix per a salvar les dents i, d’aquesta manera, evitar la seva extracció. Amb aquesta intervenció podran seguir complint les seves funcions pràctiques i de masticació i, alhora, l’estètica d’una dentadura agradable.

Preguntes freqüents

Quantes sessions són necessàries?

En la majoria dels tractaments l’endodòncia es pot realitzar en una sola sessió , tot i que en algunes ocasions poden ser necessàries dues o més sessions , sempre en funció del diagnòstic del professional.

És dolorós el tractament?

El tractament d’endodòncia es porta a terme sota anestèsics locals. Acabada l’endodòncia i passat l’efecte de l’anestesia podria aparèixer alguna molestia en la masticació durant uns dies degut a la irritació del teixit periodontial que envolta l’arrel. En aquests casos serà necessària una medicació adequada.

Es pot realitzar una endodòncia amb un flegmó?

En la majoria dels casos obrir i netejar els conductes de la dent ajuda a resoldre el flegmó.

Una dent amb endodòncia necessita alguna cura especial?

Després d’un correcte tractament d’endodòncia i una adequada restauració definitiva de la dent, la dent es comportarà com altres tant en la seva funció com en la seva durada, necessitant les mateixes cures d’higiene , prevenció i revisions periòdiques que qualsevol altre dent.

Les dents són més fràgils després d’una endodòncia?

La dent que no es restauri és susceptible a una fractura , per tant el pacient haurà de visitar la clínica l’abans possible una vegada finalitzat el tractament… En poques ocasiones una dent correctament restaurada i tractada amb endodòncia pot patir una fractura al cap del temps per una pèrdua de la restauració, càries o altres factors predisposants, entre els que trobem el bruxisme.

(34) 932 012 511Demana
cita